AKTUELNO

senka11

XII Međunarodna konferencija

BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI

XII Međunarodna konferencija „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“ održana je na Tari, u hotelu „Omorika“ u periodu 19. – 22. aprila. Jedan od ključnih ciljeva konferencije je unapređenje saradnje subjekata u oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i podsticanje lokalnih samouprava da svojim radom doprinesu bezbednosti saobraćaja na nacionalnom nivou.

Organizatori Konferencije su Saobraćajni fakultet iz Beograda, Kriminalističko-policijska akademija iz Beograda, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada i brojne institucije koje promovišu i unapređuju bezbednost saobraćaja u Srbiji i inostranstvu. Među njima je i Centar za motorna vozila  (CMV) Auto-moto saveza Srbije, ujedno i generalni pokrovitelj manifestacije.

Na štandu CMV – Istraživačko razvojnog centra bili su predstavljeni projekti koje smo realizovali u proteklih godinu dana. Svaki projekat propraćen je informacionom brošurom, a za sva dodatna pitanja eksperti i saradnici CMV-a bili su na raspolaganju učesnicima.

Svi zainteresovani učesnici Konferencije imali su priliku da se upoznaju sa podacima koje nudimo kroz Portal BS sa bazom podataka za lokalne samouprave. Pored osnovnih podataka o saobraćajnim nezgodama i učesnicima saobraćajnih nezgoda, prikazan je katastar saobraćajnih znakova kao i fotografije i video snimci snimljenih deonica.

Pored Portala, na štandu je bio izložen Vienna uređaj putem koga je učesnicima omogućena provera i ispitivanje:

 • Motoričkih sposobnosti
 • Sposobnosti uvida u saobraćajnu situaciju
 • Izbegavanja rizika
 • Perifernog vida
 • Dimenzija ličnosti
 • Agresivnosti
 • Tolerancije na strah
 • Samokontrole
Proba
AMSS stand
Vienna

Istraživačko razvojni centar (IRC) CMV-a je izložio tri naučna rada na Konferenciji:

 1. Upravljanje bezbednošću saobraćaja zasnovano na podacima;
 2. Unapređenje upravljanja bezbednošću saobraćaja u zatvorenim sistemima;
 3. Model identifikacije opasnih mesta – potencijalnih „crnih tačaka“.