EDUKACIJA I OBUKE

senka11

U cilju podizanja svesti o značaju metrologije, naša organizacija je spremna da omogući privredi, odnosno svim učesnicima u zakonskoj i naučnoj metrologije da potvrde stečena znanja i veštine, kao i da usvoje nova znanja, primenjujući i prihvatajući novine u metodologiji rada i tehničkim rešenjima.

Posebno ističemo spremnost AMSS-CMV da pruža obuke u cilju dokazivanja kompetentnosti osoblja koja je neophodna za obavljanje redovnih aktivnosti u akreditovanim, ovlašćenim ili imenovanim telima.

Doktori nauka i inženjeri koji su zaposleni u AMSS-CMV poseduju značajno iskustvo stečeno u Nacionalnom metrološkom institutu Srbije, kao i u ocenjivanjima za potrebe akreditacionih tela (ATS, IARNM, ATSCG, SA, BATA, HAA). Zahvaljujući dugogodišnjem članstvu i aktivnim uzimanjem učešća u radu međunarodnih organizacija u kontinuiranom održavanju i razvoju metrologije (EURAMET, WELMEC, OIML, CIE, ISS…), naše osoblje je spremno da podeli i sva ona iskustva koja je moguće sakupiti samo u direktnom kontaktu sa predstavnicima evropskih zemalja i proizvođača merila i opreme.

Obuke obuhvataju teoretsku i praktičnu proveru metodologije i administracije vezane za relevantna dokumenta u oblasti opšte metrologije kao i specifičnim oblastima prema kojima se vrši rad. Na taj način obezbeđujemo zadovoljavajući kvalitet merenja i ostvarujemo pozitivan uticaj na stav učesnika obuke prema značaju metrologije kroz osećaj šire društvene važnosti posla koji se obavlja i osećaj lične odgovornosti za obavljeni posao.

Kompetetnost posedujemo u sledećim oblastima:

  • optika, fotometrija i radiometrija (saobraćajni znaci i signalizacija, retroreflektujući materijali i folije, signalna i svetlosna oprema i uređaji, saobraćajnice, etalon filteri, etaloni svetlosne propustljivosti i osvetljenosti itd.),
  • dimenzije (taksimetri, pređeni put itd.),
  • vreme i frekvencija (sekundomeri, tahotesteri, časovni komparatori),
  • masa (etaloni i merila mase – tegovi, vage),
  • pritisak (etaloni i merila pritiska),
  • zapremina (etaloni i merila zapremine),
  • hemija (etilometri),
  • merila na liniji tehničkog pregleda (opacimetri, analizatori, regloskopi, merila sile kočenja, manometri za pneumatike, dinamometri itd.)

Kontakt:

Boban Mikičić, dipl. inž.
tel: 065/987-10-65
e-mail: email hidden; JavaScript is required

 

dr Vladan Škerović, dipl. inž.
tel: 065/987-16-64
e-mail: email hidden; JavaScript is required

 

Boris Ramač, dipl. inž.
tel: 065/987-87-97
e-mail: email hidden; JavaScript is required