Prekvalifikacija profesionalnih vozača

Na tržištu je jasno velika potražnja profesionalnih vozača i očekuje se da će potreba za njima još više rasti. Posao profesionalnog vozača postaje sve više cenjen i atraktivan, dok se istovremeno od vozača očekuje visok nivo znanja i veština, jer su zadaci kojima se bavi na svom radnom mestu davno prevazišli samo upravljanje vozilom.

AMSS CMV organizuje i sprovodi kompletan proces prekvalifikacije koji je namenjen:

  • licima koja trenutno imaju vozaču dozvolu za B kategoriju, a žele da se zaposle na radnom mestu profesionalnog vozača C ili CE kategorije i
  • licima koja poseduju vozačku dozvolu (ili CPC) za C, a žele da se zaposle na radnom mestu profesionalnog vozača CE, D ili DE kategorije.

U AMSS CMV u okviru programa prekvalifikacije lice može pohađati osnovnu obuku za neku od ovih kategorija, položiti vozački ispit za određenu kategoriju, odnosno steći početni CPC za svaku kategoriju u okviru koje želi da obavlja poslove profesionalnog vozača.

Prolaskom kroz ovaj program vozač može imati priliku da obezbedi delimičnu ili potpuno finansiranje obuka od strane zainteresovanih poslodavaca, uz obavezu da određeni period bude radno angažovan kod tog poslodavca.

Ovaj program formiran je kao koncept koji treba da olakša put od obuke do zaposlenja na radnom mestu profesionalni vozač svim licima koja takav cilj i želju imaju. Prolaskom kroz ovaj program vozač stiče visok nivo teorijskih i praktičnih znanja koja su neophodna za obavljanje poslova profesionalnog vozača, kako u domaćem tako i u međunarodnom saobraćaju.

Posebne pogodnosti za ovaj program imaju pravna lica koja žele da sistemski obezbede priliv novih kvalifikovanih profesionalnih vozača.

Program obuke za PREKVALIFIKACIJU može se pohađati u Centru AMSS CMV u Beogradu, Vojvođanska 383i tel: 065/987 89 02.

Prijavu za obuke za PREKVALIFIKACIJU možete izvršiti:

  • Popunjavanjem online prijave (ovde),
  • pozivom na broj 065/987 89 02 ili

slanjem mejla na email hidden; JavaScript is required