Obuka za rukovanje tahografima i radno vreme vozača

AMSS – CMV organizuje jednodnevne obuke za rukovanje tahografima i radno vreme vozača koje su namenjene vozačima koji u svom radu koriste analogni ili digitalni tahograf. Sadržaj obuke prilagođen je obavezama profesionalnih vozača koji upravljaju vozilima koja u skladu sa članom 2. Zakona o radnom vremenu posada vozila u drumskom transportu i tahografima.

Zavisno od vrste tahografa obuka je prilagođena konkretnom tipu i vrsti. Obuka se vrši na simulatorima tahografa. Polaznici obuke sagledavaju najčešće greške koje čine vozači pri korišćenju tahografa, dobijaju uputstva kako da te greške ne čine kao i prostor da se otklone sva pitanja polaznika. Na simulatorima tahografa polaznici rešavaju unapred definisane zadatke, nakon čega sa instruktorom analiziraju rezultate i dobijaju smernice kako da isprave eventualne greške. Na početku kao i na kraju obuke, polaznik rešava ulazni/izlazni test.


Programom obuke obuhvaćeno je:

  • Namena tahografa;
  • Vrste tahografa;
  • Pravilna upotreba digitalnih i analognih tahografa;
  • Pravilan unos podataka na tahografske listiće ili ispise iz digitalnih tahografa i sl.

Ove obuke se realizuju u grupama veličine od 8 do 30 polaznika.

Nakon svake obuke AMSS CMV polaznicima izdaje Sertifikat o pohađanju obuke kojim se dokazuje da je polaznik u punom obimu i sadržaju pohađao obuku.

Program obuke za RUKOVANJE TAHOGRAFIMA I RADNO VREME VOZAČA može se pohađati u Centru AMSS CMV u Beogradu, Vojvođanska 383i tel: 065/987 89 02.

Prijavu za obuke za RUKOVANJE TAHOGRAFIMA I RADNO VREME VOZAČA možete izvršiti:

  • Popunjavanjem online prijave (ovde),
  • pozivom na broj 065/987 89 02 ili
  • slanjem mejla na email hidden; JavaScript is required