O ISTRAŽIVAČKO RAZVOJNOM CENTRU

senka11

Sektor za istraživanja i razvoj u oblasti saobraćaja – Istraživačko razvojni centar nalazi se u sastavu AMSS – Centra za motorna vozila od 2016. godine, kada je registrovan kao „Istraživačko-razvojni centar“ rešenjem Ministrastva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Centar je specijalizovan za obavljanje poslova iz uže naučne oblasti Saobraćaj i transport – Bezbednost drumskog saobraćaja. U okviru Centra izrađuju se metodologije i modeli koji se primenjuju u oblasti analiza stanja bezbednosti saobraćaja, indikatora bezbednosti saobraćaja, stavova o opasnostima u drumskom saobraćaju, standardizacije bezbednosti drumskog saobraćaja (ISO 39.001), benčmarkinga bezbednosti saobraćaja i rizika stradanja u drumskom saobraćaju. U Centru se razvijaju aplikativno-softverska rešenja baza podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja, vrši se identifikacija opasnih mesta na putevima i analiza uticaja karakteristika puta, opreme puta i okruženja na bezbednost puta. Praktično, u Centru se realizuju projekti i istraživanja koja doprinose unapređenju bezbednosti drumskog saobraćaja, uz potpuno uvažavanje naučnih dostignuća i najbolje prakse u ovoj oblasti.

Sektor za istraživanja i razvoj AMSS-CMV je registrovan kao „Istraživačko-razvojni centar“ rešenjem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 391-00-12/2016-16 od 18.07.2016. godine.

Program istraživačko-razvojnog rada za užu naučnu oblast Saobraćaj i transport – Bezbednost drumskog saobraćaja koji se sprovodi u AMSS-CMV možete preuzeti ovde.

O nama

Adresa: Kneginje Zorke 58, 11111 Beograd

Tel 1: 065 897 8802

Tel 2: 065 897 8810

Email: email hidden; JavaScript is required