ODELJENJE PROCENE VREDNOSTI

senka11

Odeljenje procene vrednosti AMSS-CMV se već dugi niz godina bavi izradom Kataloga cena i nomenklatura vozila. Trenutno katalog sardži više od 70000 različitih modela vozila. Dostupan je u obliku knjige, kao softverski paket ili kao web aplikacija.

Od 01.07.2021. će biti moguć pristup web aplikaciji.

Naš Katalog je zvaničan katalog za utvrđivanje vrednosti vozila i plovnih objekata pri utvrđivanja poreza na prenos apsolutnih prava od strane poreske uprave. Cene u katalogu su realne i bazirane na zvaničnim maloprodajnim cenama koje nam dostavljaju zvanični predstavnici proizvođača u Srbiji. Vrednost upotrebljavanih vozila se umanjuje za stepen prosečne amortizacije koji je usvojen od strane osiguravajućih kuća Srbije, još pre 25 godina.

Pored Kataloga za Republiku Srbiju, Odeljenje procene vrednosti AMSS-CMV izrađuje kataloge cena i nomenklatura vozila i za Bosnu i Hercegovinu i za Crnu Goru.

Postoje dve osnovne usluge procene vrednosti vozila:

  1. Kataloška vrednost vozila – utvrđuje se na osnovu kataloga. U slučaju da konkretnog modela nema u katalogu, vrednost utvrđuje tim eksperata na osnovu dostupnih informacija.

 

  1. Realna vrednost vozila – gde se pored kataloške procene dodatno uključuju i faktori koji se odnose na pređenu kilometražu, opšte stanje vozila, način eksploatacije i broj prethodnih vlasnika, investiciona ulaganja i ponudu i potražnju na tržištu.

 

Kontakt:

 Realna procena vrednosti vozila:

Kontakt osoba: Milan Došlić, dipl. inž.

Telefon: 011/2759-288

E-mail: email hidden; JavaScript is required

Kataloška procena vrednosti vozila:

Velibor Stevanković

Telefon: 011/2750-722

E-mail: email hidden; JavaScript is required

Web katalog:

Luka Raspopović

Telefon: 011/2750-722

E-mail: email hidden; JavaScript is required