ODELJENJE PROCENE VREDNOSTI

senka11

Odeljenje procene vrednosti AMSS-CMV se već dugi niz godina bavi izradom Kataloga cena i nomenklatura vozila. Katalog sadrži više od 80.000 različitih modela vozila. Do 30.06.2021. je dostupan i u obliku knjige,

Od 01.07.2021. Katalog će biti dostupan jedino preko web aplikacije.

Naš Katalog je zvaničan katalog za utvrđivanje vrednosti vozila i plovnih objekata pri utvrđivanja poreza na prenos apsolutnih prava od strane Poreske uprave. Cene u katalogu su realne i bazirane na zvaničnim maloprodajnim cenama koje nam dostavljaju zvanični predstavnici proizvođača u Srbiji. Vrednost upotrebljavanih vozila se umanjuje za stepen prosečne amortizacije koji je usvojen od strane osiguravajućih kuća Srbije.

Pored Kataloga za Republiku Srbiju, Odeljenje procene vrednosti AMSS-CMV izrađuje kataloge cena i nomenklatura vozila i za Bosnu i Hercegovinu i za Crnu Goru.

Postoje dve osnovne usluge procene vrednosti vozila:

 

  1. Kataloška vrednost vozila– utvrđuje se na osnovu kataloga. U slučaju da konkretnog modela nema u katalogu, vrednost utvrđuje tim eksperata na osnovu dostupnih informacija.

Web katalog i kataloška procena vrednosti vozila:

Luka Raspopović

Telefon: 011/2750-722

E-mail: email hidden; JavaScript is required

 

  1. Realna vrednost vozila– gde se pored kataloške procene dodatno uključuju i faktori koji se odnose na pređenu kilometražu, opšte stanje vozila, način eksploatacije, investiciona ulaganja i ponudu i potražnju na tržištu.

Realna procena  vrednosti vozila:

Kontakt osoba: Milan Došlić, dipl. inž.

Telefon: 011/2759-288

E-mail: email hidden; JavaScript is required