Prezentovana Strategija bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Kikinde

Zvaničnici Centra za motorna vozila AMSS prezentovali su danas članovima lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja Strategiju bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Kikinde. Izrada tog strateškog dokumenta je na javnoj nabavci poverena poverena Centru za motorna vozila AMSS.

„Strategija će sa stručnog aspekta definisati najvažnije probleme u saobraćaju i pružiti odgovore na pitanja kako da ih najefikasnije rešimo. Očekujemo da uskoro bude gotov Akcioni plan. On će se odnositi na period od 2018. do 2022. godine“ – precizirao je Milivoj Linjački, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kikinde. On se osvrnuo na najkritičnije tačke i najugroženije učesnike u saobraćaju.

„Najugroženija grupa učesnika u saobraćaju su osobe između 15 i 30 godina. Oni najčešće učestvuju u saobraćajnim nezgodama. Biciklisti spadaju u najugroženiju kategoriju. U zoni škola i rizičnih raskrsnica postavili smo ležeće policajce, dok su četiri najfrekventnije gradske raskrsnice pokrivene video nadzorom“ – naveo je Linjački i dodao da će video nadzorom biti pokrivene još neke raskrnice. Direktor Istraživačkog razvojnog centra AMSS, Dragoslav Kukić, podvukao je da Strategija nudi bolјe i kvalitetnije upravlјanje bezbednošću saobraćaja.

Bašaid je najrizičnije naselјeno mesto, naročito u zonama raskrsnica državnih puteva koji prolaze kroz to selo. Najteže saobraćajne nezgode događaju se u zonama na potezima unutar samih naselјenih mesta, a pre svega u Bašaidu – naveo je Kukić.

Izvor: http://www.kikinda.org.rs