Obuka revizora/ proveravača bezbednosti saobraćaja

Naša dvanaestodnevna obuka pomoći će vam da steknete neophodna znanja i veštine koje su potrebne za izradu izveštaja o proveri/reviziji bezbednosti saobraćaja. Uz pomoć vrhunskih stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u bezbednosti saobraćaja i vršenju provera/revizija imaćete priliku i da se upoznate sa procesom realizacije revizije/provere kroz teorijska znanja i konkretne primere iz prakse. Naši stručnjaci pomoći će vam da stavite “naočare bezbednosti saobraćaja” i da bolje i brže sagledate sve nedostatke bezbednosti puta, bilo postojećeg ili projekta. 

Pored sagledavanja problema bezbednosti saobraćaja i rizika, imaćete prilike da se upoznate i sa najčešće primenjivanim merama u međunarodnoj praksi kao i da radite sa najsavremenijom opremom koju poseduje AMSS – Centar za motorna vozila.

O NAMA

REVIZIJA I PROVERA BS

PROPISI

Kome je namenjena obuka?

Obuka je namenjena svim zainteresovanim inženjerima za sticanje licence za proveravača/revizora koji ispunjavaju sve neophodne uslove. Uslove za sticanje licence možete pogledati OVDE

Za pohađanje obuke možete se prijaviti OVDE

Nastavni plan i program stručnog osposobljavanja i usavršavanja revizora i proveravača OVDE

road, bend, curve

Zašto se opredeliti za nas?

Imamo dobitni tim, koji će vam kvalitetno preneti znanja i veštine potrebne za polaganje ispita znanja i dobijanje licence, kao i za samostalni rad.

Pored teorijskog iskustva posedujemo i praktično iskustvo u realizaciji revizija i provera.

Zato što smo mi pioniri primene provera i revizija u Srbiji i zato što smo učestvovali u uspostavljanju sistema revizije i provere bezbednosti saobraćaja u Srbiji i regionu.

KVALITETNI USLOVI ZA ODVIJANJE NASTAVE

Do sada smo za sve sprovedene obuke bili ocenjeni najvišim ocenama od strane polaznika.

naše nastavno osoblje

Predavači koje angažujemo poseduju značajno iskustvo u domenu sprovođenja savremenih alata za unapređenje bezbednosti puta, a neki su učestvovali u utemeljenju revizija i provera bezbednosti saobraćaja u našoj zemlji, pa čak i u definisanju najzastupljenijeg međunarodnog modela po kome se danas sprovode provere i revizije. Naš tim je tvorac većeg broja nacionalnih, regionalnih ali i internacionalnih priručnika i uputstava za sprovođenje revizija i provera, a među najznačajnije se ubrajaju: “Praktični vodič za revizore i proverivače bezbednosti puta” koji je podržan od PIARC-a (međunarodnog udruženja putara) i publikacije za SEETO i TRACECA. 


Formiranjem ovakvog tima predavača smo želeli da osiguramo prenošenje specifičnih i potrebnih znanja i iskustava “iz prve ruke” u oblasti koja zahteva kontinualno usavršavanje i primenu različitih tehnika za smanjenje broja i posledica saobraćajnih nezgoda. Princip, odnosno moto kojim se rukovodimo je “samo najbolji tim garantuje uspeh” što u značajnoj meri pomera dosadašnju praksu kada je reč o oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji. Navedeno možemo da potvrdimo stručnošću i referencama našeg angažovanog nastavnog i tehničkog osoblja. Nastavni kadar sastoji se od doktora nauka iz oblasti drumskog saobraćaja, kao i uže stručne oblasti bezbednost drumskog saobraćaja i različitih povezanih oblasti za dati predmet obuke (putevi i saobraćajnice, primenjena metrologija, saobraćajna psihologija itd.) koji su svoje akademsko zvanje potvrdili u praksi.

dr Dejan Jovanov

Dr Dejan Jovanov je stručnjak za bezbednost saobraćaja sa preko 21 godinom iskustva u oblasti bezbednosti saobraćaja. 

Njegovo teorijsko znanje uključuje doktorat iz oblasti bezbednosti saobraćaja, a praktično više od 12 godina permanentnog učešća u različitim međunarodnim projektima. Zaposlen je kao profesor u “Tehnikum Taurunum” – Visokoj inženjerskoj školi strukovnih studija u Beogradu i kao savetnik u AMSS-CMV. Bio je zaposlen u JP “Putevi Srbije” gde je uspostavio prvo odeljenje za bezbednost saobraćaja i učestvovao u izradi i usvajanju Politike i Strategije bezbednosti saobraćaja preduzeća, kao i u izradi prvih izveštaja revizije i provere bezbednosti saobraćaja u zemlji i regionu. Predsednik je nadzornog odbora “Udruženja revizora bezbednosti saobraćaja Srbije”. U svojoj karijeri, kao član različitih projekata, radio je u 19 zemalja. Poseduje dobro znanje o stanju sistema bezbednosti saobraćaja u EU (bivši SEETO, a sada TREATY), Aziji (TRACECA) i Africi (MENA). Čest je gost-predavač na sastancima UNECE i Svetske banke koji se odnose na bezbednost saobraćaja. Jedan je od inicijatora izrade i autor “Praktičnog vodiča za revizore i proveravače bezbednosti puta”, koji je podržan od strane PIARC-a, kao i većeg broja priručnika za revizije i provere.

dr Dragoslav Kukić

Dr Dragoslav Kukić je stručnjak za bezbednost saobraćaja sa preko 15 godina iskustva u oblasti bezbednosti saobraćaja. 

Njegov rad na doktorskim studijama bio je usmeren ka razvoju modela za ocenu rizika stradanja u saobraćaju. Prethodno je bio zaposlen u MUP-Upravi saobraćajne policije i Agenciji za bezbednost saobraćaja gde je bio rukovodilac Sektora za istraživanja i gde je između ostalog učestovao u razvoju jedinstvene baze podataka o obeležjima bezbednosti saobraćaja, prve baze takve vrste u ovom delu Evrope. Od 2016. godine radi kao direktor Istraživačko razvojnog centra AMSS-CMV. Bio je vođa tima u projektu izrade programa za obrazovanje i obuku revizora i proveravača bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji i projektu razvoja metodologije za procenu uticaja puta na bezbednost saobraćaja, upravljanje bezbednošću saobraćaja na mreži puteva i mapiranje rizika. Jedan je od autora Priručnika za revizore  i proveravače bezbednosti saobraćaja na putevima, koji je podržan od strane PIARC-a. Učestvovao je u projektima bezbednosti saobraćaja koje je finansirala EU i Svetska banka u Evropi (bivši SEETO, a sada TREATY), u zemljama istočno-evropskog partnerstva (EaP) i Aziji (TRACECA).

mr Borivoje Aleksić

Mr Borivoje Aleksić je saobraćajni inženjer sa više od 35 godina radnog iskustva iz oblasti saobraćajnih studija, studija opravdanosti izgradnje puteva, saobraćajnog projektovanja, putne informatike i bezbednosti saobraćaja. 

Zaposlen ja na mestu direktora preduzeća „S Projekt“ iz Beograda. Vanredni je član Inženjerske akademije Srbije. Bio je zaposlen 25 godina u Institutu za puteve iz Beograda, na mestu šefa odeljenja za Studije vangradskih mreža, saobraćajna istraživanja i putnu informatiku, kao i rukovodilac naučne oblasti upravljanje putevima. Kao autor ili saradnik, učestvovao je u izradi više od 100 studija opravdanosti i saobraćajnih studija. Pored poslova odgovornog projektanta projekata saobraćaja i saobraćajne signalizacije, poslova vršioca tehničke kontrole projekata i odgovornog nadzornog organa, autor je metodologije za formiranje i praćenje osnovne baze podataka o državnim putevima Republike Srbije. Rukovodilac je stručnog tima za ažuriranje Referentnog sistema mreže državnih puteva Republike Srbije i stručnog tima za izradu Referentnog sistema mreže ulica i opštinskih puteva na području grada Beograda. Od 2012. godine permanentno se bavi poslovima provera bezbednosti saobraćaja (RSI) i nezavisnim ocenama uticaja puta na nastanak saobraćajnih nezgoda.

Filip Trajković

Filip Trajković je saobraćajni inženjer sa 10 godina iskustva u oblasti revizije i provere bezbednosti saobraćaja. 

Trenutno radi kao inženjer specijalista za bezbednost saobraćaja na više međunarodnih projekata vezanih za pružanja tehničke pomoći državnim i gradskim upravama u implementaciji i sprovođenju programa unapređenja bezbednosti saobraćaja i sprovođenju Direktive EC 96/2008. Predsednik je “Udruženja revizora bezbednosti saobraćaja Srbije” od 2017. godine i licencirani je član Inženjerske Komore Srbije. Poseduje profesionalni sertifikat za revizora bezbednosti saobraćaja izdat od strane Univerziteta u Dablinu, Građevinski fakultet,  Republika Irska (PT (T178)). Radio je u gotovo svim zemljama Balkana, kao i zemljama Istočne Evrope i južne Azije. Jedan je od Autora “Praktičnog vodiča za revizore i proveravače bezbednosti puta”, podržanog od strane PIARC-a. Takođe je jedan od autora Vodiča za sprovođenje Revizije i Provere bezbednosti saobraćaja u gradovima, izrađenog za potrebe grada Beograda.

Mladen Vidaković

Mladen Vidaković je diplomirani građevinski inženjer sa 31 godinom iskustva u projektovanju saobraćajnica. 

Osnovna iskustva i početne profesionalne reference u projektovanju saobraćajnica najvišeg ranga stekao je u Institutu za puteve gde je bio zaposlen nepunih 10 godina. Narednih 6 godina je kao „frilenser“ učestvovao u izradi projekata značajnih infrastrukturnih objkata u zemlji i regionu. Poslednjih 15 godina zaposlen je u preduzeću „MV PUTPROJEKT“ kao rukovodilac projektovanja i odgovorni projektant saobraćajnica. Učestvovao je u izradi  brojnih projekata novogradnje, rehabilitacije i rekonstrukcije državnih puteva, kao i projekata poboljšanja opasnih mesta (crnih tačaka) na državnim putevima Republike Srbije. Bio je angažovan kao odgovorni projektant na velikim infrastrukturnim projektima u BiH. Od 2015. godine aktivno učestvuje u realizaciji projekata nezavisnih ocena uticaja puta na nastanak saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, provere bezbednosti saobraćaja (RSI) i revizije bezbednosti saobraćaja (RSA). 

tim ostalo

Pored navedenih stručnjaka sprovođenje obuke će biti ojačano učešćem drugih međunarodnih i domaćih stručnjaka saobraćajne, građevinske i struka drugih profila, sve u zavisnosti od potreba, tematskih oblasti, kako u fazi osposobljavanja tako i u fazama usavršavanja revizora i proveravača.

Samo najbolji tim garantuje uspeh!

kako do licence revizora/proveravača?

Lokacija

Termini za polaganje

U toku je prijava

Kontakt

AMSS - Centar za motorna vozila
Kneginje Zorke 58, 11111 Beograd
Vojvođanska 383i, 11000 Beograd
Telefoni:
065 987 88 25
065 987 29 93
065 987 88 60
Email: email hidden; JavaScript is required